Gustavs Chili Con Carne
Ingredienser
Hakket oksekød Løg Hvidløg Chili Peberfrugter Rødvin Hakkede tomater Kidneybønner Laurbærblade Cayennepeber Koriander Spidskommen Salt+peber Parboiled ris - - - - - - - - - - I alt, hovedemne I alt, tilbehør I alt |
Mængde
- 3 stk 3 fed 2 stk 3 stk 1 fl 2 ds 2 ds 1-2 stk - - - - 8 dl - - - |
|
Forberedelser hjemmefra:
- Løg, hvidløg og chili skæres I tern og svitses.
- Kødet brunes og tilsættes til de øvrige ingredienser.
- Rødvinen, tomaterne, peberfrugterne (skåret i tern), bønnerne (skyllede) og laurbærbladene tilsættes.
- Der smages til med de nævnte krydderier og det hele simrer til væsken er reduceret til næsten ingenting (ca. 1-1,5 time).
- Massen bredes ud på en (eller flere) bradepande(r) i et højst 2 cm tykt lag.
- Sættes i ovnen og tørres til en 'skorpe', som brækkes i stykker og pakkes til turen.
- Ris pakkes separat og tilsat salt.
Tilberedning:
- Vand til ris koges op. Ris tilsættes, koges op, tages af og gryden placeres i pot-cozy indtil servering.
- Alle øvrige ingredienser koges op med en passende mængde vand (ca. 2L), til en cremet konsistens.
Evt. kommentarer:
Chilien kan med fordel stå og simre mens man evt. venter på risene. Jeg har taget rødvinen ud af energiregnskabet, da alt alkoholen damper væk...
- Løg, hvidløg og chili skæres I tern og svitses.
- Kødet brunes og tilsættes til de øvrige ingredienser.
- Rødvinen, tomaterne, peberfrugterne (skåret i tern), bønnerne (skyllede) og laurbærbladene tilsættes.
- Der smages til med de nævnte krydderier og det hele simrer til væsken er reduceret til næsten ingenting (ca. 1-1,5 time).
- Massen bredes ud på en (eller flere) bradepande(r) i et højst 2 cm tykt lag.
- Sættes i ovnen og tørres til en 'skorpe', som brækkes i stykker og pakkes til turen.
- Ris pakkes separat og tilsat salt.
Tilberedning:
- Vand til ris koges op. Ris tilsættes, koges op, tages af og gryden placeres i pot-cozy indtil servering.
- Alle øvrige ingredienser koges op med en passende mængde vand (ca. 2L), til en cremet konsistens.
Evt. kommentarer:
Chilien kan med fordel stå og simre mens man evt. venter på risene. Jeg har taget rødvinen ud af energiregnskabet, da alt alkoholen damper væk...