Boller i Karry
Ingredienser
Kødboller: Hakket svinekød Løg Havregryn Æg Hvidløg Majs Knorr's Karry Sovs Mælkepulver Basmati ris - - - - - - - - - - I alt, hovedemne I alt, tilbehør I alt |
Mængde
- 3 stk - 2 stk 2 fed 4 ds 2 stk - - - - - |
|
Forberedelser hjemmefra:
- Løg og hvidløg hakkes fint.
- Kød, løg, hvidløg, æg, salt, peber og spidskommen blandes i en skål. Husk at krydre mere end vanligt da den senere tørring trækker noget af smagen ud. Havregryn tilsættes gradvist indtil massen får passende konsistens.
- Massen formes til kugler og steges på en pande med smør. Husk at jo større kuglerne er, jo længere tid tager de at tørre og sidenhen opbløde. Samt at det er sværere at vide sig sikker på om de er gennemstegte i midten. Jeg vil nok anbefale ikke at lave dem større end bordtennisbolde.
- Kødbollerne fordeles derefter på bageplader og tørres. Efter endt tørring var mine svundet til ca halv størrelse.
- De drænede majs fordels på bageplader og tørres i ovn.
- Husk at pakke salt med risene.
Tilberedning:
- Kødbollerne opblødes i madtermokanden fra frokost af. Majsen formår at opbløde på ca. 5 min så her er lidt smeltet vand i en gryde tilstrækkeligt når man kommer frem.
- En gryde med lige under det dobbelte volumen vand som risen koges op. Ris og salt tilsættes. Efter endnu en opkogning stilles gryden i pot-cozy indtil færdig. (ca. 15 min)
- Rundt regnet 6-7 dl. vand måles af og stilles på blusset. Mælkepulver og sovsepulver blandes i og bringes til kogning under konstant omrøring.
- Når sovsen er tyknet, tilsættes kødboller og majs. Tilpas vandmængde til sovsen har ønsket konsistens. Hvis risene ikke er klar på nuværende tidspunkt kan retten med fordel sættes i cozy for at trække. Ellers klar til servering.
Evt. kommentarer:
- Majsene blev tilføjet for at få balanceret forholdet mellem kød og grøntsager. De opbløder fantastisk godt, men var reelt set bare fyldstof ved siden af risene. Næste gang vil jeg nok overveje at udelade disse, eftersom der tørt blev bemærket, at "de fleste af dem alligevel ender med at passere lige igennem systemet..."
- Løg og hvidløg hakkes fint.
- Kød, løg, hvidløg, æg, salt, peber og spidskommen blandes i en skål. Husk at krydre mere end vanligt da den senere tørring trækker noget af smagen ud. Havregryn tilsættes gradvist indtil massen får passende konsistens.
- Massen formes til kugler og steges på en pande med smør. Husk at jo større kuglerne er, jo længere tid tager de at tørre og sidenhen opbløde. Samt at det er sværere at vide sig sikker på om de er gennemstegte i midten. Jeg vil nok anbefale ikke at lave dem større end bordtennisbolde.
- Kødbollerne fordeles derefter på bageplader og tørres. Efter endt tørring var mine svundet til ca halv størrelse.
- De drænede majs fordels på bageplader og tørres i ovn.
- Husk at pakke salt med risene.
Tilberedning:
- Kødbollerne opblødes i madtermokanden fra frokost af. Majsen formår at opbløde på ca. 5 min så her er lidt smeltet vand i en gryde tilstrækkeligt når man kommer frem.
- En gryde med lige under det dobbelte volumen vand som risen koges op. Ris og salt tilsættes. Efter endnu en opkogning stilles gryden i pot-cozy indtil færdig. (ca. 15 min)
- Rundt regnet 6-7 dl. vand måles af og stilles på blusset. Mælkepulver og sovsepulver blandes i og bringes til kogning under konstant omrøring.
- Når sovsen er tyknet, tilsættes kødboller og majs. Tilpas vandmængde til sovsen har ønsket konsistens. Hvis risene ikke er klar på nuværende tidspunkt kan retten med fordel sættes i cozy for at trække. Ellers klar til servering.
Evt. kommentarer:
- Majsene blev tilføjet for at få balanceret forholdet mellem kød og grøntsager. De opbløder fantastisk godt, men var reelt set bare fyldstof ved siden af risene. Næste gang vil jeg nok overveje at udelade disse, eftersom der tørt blev bemærket, at "de fleste af dem alligevel ender med at passere lige igennem systemet..."