FROSTBIDT
  • Blog
  • Turberetninger
    • Sylarna, MAR '19
    • Svalbard På Langs, 2016
    • Jotunheim (Randoneé), APR '15
    • Hardangervidda, feb. '15
    • Jostedalsbreen (Gletcherkursus), aug. '14
    • Børgefjell, jan. '14
    • Jotunheim, feb. '13
    • Hardangervidda, feb. '12
    • Rondane, feb. '11
    • Hedmarksvidda, Vinteren '10
  • FROST-Guiden
    • Grej Tips
    • Lejrrutiner
    • Pakkelister
    • Kogebogen >
      • Tørring af Madvarer
      • Tips til Fjeldkøkkenet
      • Opskrifter: Aftensmad >
        • Boller i Karry
        • Fyningsgryde
        • Gustavs Chili Con Carne
        • Indisk Couscous Gryde
        • Lamme Gullash
        • Mørbradgryden
        • Nem Chili Con Carne
        • Pasta Bolognese
        • Pølseret
        • Risotto
        • Svinet Frikassé
        • Thai Grøn Karry
        • Thai Lime Gryde
      • Opskrifter: Snacks >
        • Müslibarer
  • Teamet
    • Kontakt os

Gustavs Chili Con Carne


 Ingredienser

Hakket oksekød
Løg
Hvidløg
Chili
Peberfrugter
Rødvin
Hakkede tomater
Kidneybønner
Laurbærblade
Cayennepeber
Koriander
Spidskommen
Salt+peber

Parboiled ris

- - - - - - - - - -
I alt, hovedemne
I alt, tilbehør

I alt

Mængde

-
3 stk
3 fed
2 stk
3 stk
1 fl
2 ds
2 ds
1-2 stk
-
-
-
-

8 dl

- - -
Våd vægt [g]

1000

352
15
40
440
(750)
480
480
-
-
-
-
-

663

- - -
3557
663

4220
Tør vægt [g]

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

663

- - -
836
663

1499
kCal

1300
162
24
18
111
-
125
470
-
-
-
-
-

2387

- - -
2210
2387

4597
Picture

Forberedelser hjemmefra:
- Løg, hvidløg og chili skæres I tern og svitses.
- Kødet brunes og tilsættes til de øvrige ingredienser.
- Rødvinen, tomaterne, peberfrugterne (skåret i tern), bønnerne (skyllede) og laurbærbladene tilsættes.
- Der smages til med de nævnte krydderier og det hele simrer til væsken er reduceret til næsten ingenting (ca. 1-1,5 time).
- Massen bredes ud på en (eller flere) bradepande(r) i et højst 2 cm tykt lag.
- Sættes i ovnen og tørres til en 'skorpe', som brækkes i stykker og pakkes til turen.
- Ris pakkes separat og tilsat salt.

Tilberedning:
- Vand til ris koges op. Ris tilsættes, koges op, tages af og gryden placeres i pot-cozy indtil servering.
- Alle øvrige ingredienser koges op med en passende mængde vand (ca. 2L), til en cremet konsistens.


Evt. kommentarer:
Chilien kan med fordel stå og simre mens man evt. venter på risene. Jeg har taget rødvinen ud af energiregnskabet, da alt alkoholen damper væk...

- Medmindre andet er angivet, tilhører alt materiale her på siden Team FROSTBIDT og må ikke anvendes i anden sammenhæng uden dennes skriftlige tilladelse - 
  • Blog
  • Turberetninger
    • Sylarna, MAR '19
    • Svalbard På Langs, 2016
    • Jotunheim (Randoneé), APR '15
    • Hardangervidda, feb. '15
    • Jostedalsbreen (Gletcherkursus), aug. '14
    • Børgefjell, jan. '14
    • Jotunheim, feb. '13
    • Hardangervidda, feb. '12
    • Rondane, feb. '11
    • Hedmarksvidda, Vinteren '10
  • FROST-Guiden
    • Grej Tips
    • Lejrrutiner
    • Pakkelister
    • Kogebogen >
      • Tørring af Madvarer
      • Tips til Fjeldkøkkenet
      • Opskrifter: Aftensmad >
        • Boller i Karry
        • Fyningsgryde
        • Gustavs Chili Con Carne
        • Indisk Couscous Gryde
        • Lamme Gullash
        • Mørbradgryden
        • Nem Chili Con Carne
        • Pasta Bolognese
        • Pølseret
        • Risotto
        • Svinet Frikassé
        • Thai Grøn Karry
        • Thai Lime Gryde
      • Opskrifter: Snacks >
        • Müslibarer
  • Teamet
    • Kontakt os