Mørbradgryden
Ingredienser
Svinekød i tern Tørrede Kantareller Løg Knoldselleri Knorr's Mørbradgryde Kartoffelmos pulver - - - - - - - - - - I alt, hovedemne I alt, tilbehør I alt |
Mængde
- 1 ds 4 stk 1/2 knold 2 breve 4 breve - - - |
|
Forberedelser hjemmefra:
- Kødet skæres i tern, steges og tørres.
- Grønsager skæres i tern og tørres.
- Alle ingredienser måles evt af og pakkes separat. Husk salt.
Tilberedning:
- Tørret kød og grøntsager opblødes i ca. 5 dl vand i madtermokanden i løbet af dagen. Hvis der er pladsproblemer i madtermokanden er det vigtigste at opbløde i rækkefølgen: kødet, svampe, knoldselleri og tilsidst de resterende grøntsager.
- Kød, svampe og grøntsager overføres til en gryde med yderligere 5 dl. vand.
- Knorr's Mørbradgryde tilsættes og simrer i 2 min og stilles i pot-cosy'en.
- Vand koges op til kartoffelmosen i anden gryde. (ca. 6-7 dl pr. brev) OBS: kræver en stor gryde, eller skal bides over i flere omgange!
- Pulveret tilføres og der røres godt til.
Evt. kommentarer:
- Kartoffelmospulveret kan være en god afveksling fra andre former for stivelse, men vores erfaring er at det fordøjes lige hurtigt nok for en tur-effektiv mave. Sørg derfor altid for at der er godt med "grove" grøntsager i retter hvor pulverkartoffelmos indgår.
- Kødet skæres i tern, steges og tørres.
- Grønsager skæres i tern og tørres.
- Alle ingredienser måles evt af og pakkes separat. Husk salt.
Tilberedning:
- Tørret kød og grøntsager opblødes i ca. 5 dl vand i madtermokanden i løbet af dagen. Hvis der er pladsproblemer i madtermokanden er det vigtigste at opbløde i rækkefølgen: kødet, svampe, knoldselleri og tilsidst de resterende grøntsager.
- Kød, svampe og grøntsager overføres til en gryde med yderligere 5 dl. vand.
- Knorr's Mørbradgryde tilsættes og simrer i 2 min og stilles i pot-cosy'en.
- Vand koges op til kartoffelmosen i anden gryde. (ca. 6-7 dl pr. brev) OBS: kræver en stor gryde, eller skal bides over i flere omgange!
- Pulveret tilføres og der røres godt til.
Evt. kommentarer:
- Kartoffelmospulveret kan være en god afveksling fra andre former for stivelse, men vores erfaring er at det fordøjes lige hurtigt nok for en tur-effektiv mave. Sørg derfor altid for at der er godt med "grove" grøntsager i retter hvor pulverkartoffelmos indgår.