FROSTBIDT
  • Blog
  • Turberetninger
    • Sylarna, MAR '19
    • Svalbard På Langs, 2016
    • Jotunheim (Randoneé), APR '15
    • Hardangervidda, feb. '15
    • Jostedalsbreen (Gletcherkursus), aug. '14
    • Børgefjell, jan. '14
    • Jotunheim, feb. '13
    • Hardangervidda, feb. '12
    • Rondane, feb. '11
    • Hedmarksvidda, Vinteren '10
  • FROST-Guiden
    • Grej Tips
    • Lejrrutiner
    • Pakkelister
    • Kogebogen >
      • Tørring af Madvarer
      • Tips til Fjeldkøkkenet
      • Opskrifter: Aftensmad >
        • Boller i Karry
        • Fyningsgryde
        • Gustavs Chili Con Carne
        • Indisk Couscous Gryde
        • Lamme Gullash
        • Mørbradgryden
        • Nem Chili Con Carne
        • Pasta Bolognese
        • Pølseret
        • Risotto
        • Svinet Frikassé
        • Thai Grøn Karry
        • Thai Lime Gryde
      • Opskrifter: Snacks >
        • Müslibarer
  • Teamet
    • Kontakt os

Mørbradgryden


Ingredienser

Svinekød i tern
Tørrede Kantareller
Løg
Knoldselleri
Knorr's Mørbradgryde

Kartoffelmos pulver 

- - - - - - - - - -
I alt, hovedemne
I alt, tilbehør

I alt
Mængde

-

1 ds
4 stk
1/2 knold
2 breve

4 breve

 - - -

Våd vægt [g]

900

35
450
400
98

400

- - -
1883
400

2283
Tør vægt [g]

310

35
55
65
98


400

- - -
563
400

948
kCal

1683

60
210
136
144

1414

- - -
2233
1414

3647

Picture

Forberedelser hjemmefra:
- Kødet skæres i tern, steges og tørres. 
- Grønsager skæres i tern og tørres. 
- Alle ingredienser måles evt af og pakkes separat. Husk salt.

Tilberedning:
- Tørret kød og grøntsager opblødes i ca. 5 dl vand i madtermokanden i løbet af dagen. Hvis der er pladsproblemer i madtermokanden er det vigtigste at opbløde i rækkefølgen: kødet, svampe, knoldselleri og tilsidst de resterende grøntsager.
- Kød, svampe og grøntsager overføres til en gryde med yderligere 5 dl. vand. 
- Knorr's Mørbradgryde tilsættes og simrer i 2 min og stilles i pot-cosy'en. 
- Vand koges op til kartoffelmosen i anden gryde. (ca. 6-7 dl pr. brev) OBS: kræver en stor gryde, eller skal bides over i flere omgange!
- Pulveret tilføres og der røres godt til.

Evt. kommentarer:
- Kartoffelmospulveret kan være en god afveksling fra andre former for stivelse, men vores erfaring er at det fordøjes lige hurtigt nok for en tur-effektiv mave. Sørg derfor altid for at der er godt med "grove" grøntsager i retter hvor pulverkartoffelmos indgår. 

Powered by Create your own unique website with customizable templates.
  • Blog
  • Turberetninger
    • Sylarna, MAR '19
    • Svalbard På Langs, 2016
    • Jotunheim (Randoneé), APR '15
    • Hardangervidda, feb. '15
    • Jostedalsbreen (Gletcherkursus), aug. '14
    • Børgefjell, jan. '14
    • Jotunheim, feb. '13
    • Hardangervidda, feb. '12
    • Rondane, feb. '11
    • Hedmarksvidda, Vinteren '10
  • FROST-Guiden
    • Grej Tips
    • Lejrrutiner
    • Pakkelister
    • Kogebogen >
      • Tørring af Madvarer
      • Tips til Fjeldkøkkenet
      • Opskrifter: Aftensmad >
        • Boller i Karry
        • Fyningsgryde
        • Gustavs Chili Con Carne
        • Indisk Couscous Gryde
        • Lamme Gullash
        • Mørbradgryden
        • Nem Chili Con Carne
        • Pasta Bolognese
        • Pølseret
        • Risotto
        • Svinet Frikassé
        • Thai Grøn Karry
        • Thai Lime Gryde
      • Opskrifter: Snacks >
        • Müslibarer
  • Teamet
    • Kontakt os