FROSTBIDT
  • Blog
  • Turberetninger
    • Sylarna, MAR '19
    • Svalbard På Langs, 2016
    • Jotunheim (Randoneé), APR '15
    • Hardangervidda, feb. '15
    • Jostedalsbreen (Gletcherkursus), aug. '14
    • Børgefjell, jan. '14
    • Jotunheim, feb. '13
    • Hardangervidda, feb. '12
    • Rondane, feb. '11
    • Hedmarksvidda, Vinteren '10
  • FROST-Guiden
    • Grej Tips
    • Lejrrutiner
    • Pakkelister
    • Kogebogen >
      • Tørring af Madvarer
      • Tips til Fjeldkøkkenet
      • Opskrifter: Aftensmad >
        • Boller i Karry
        • Fyningsgryde
        • Gustavs Chili Con Carne
        • Indisk Couscous Gryde
        • Lamme Gullash
        • Mørbradgryden
        • Nem Chili Con Carne
        • Pasta Bolognese
        • Pølseret
        • Risotto
        • Svinet Frikassé
        • Thai Grøn Karry
        • Thai Lime Gryde
      • Opskrifter: Snacks >
        • Müslibarer
  • Teamet
    • Kontakt os

Thai Lime Gryde


Ingredienser

Svinekød i tern
Grøntsagsmix (fra frost)
Kokosfedt (Kinesiske special butikker)
Lime-krydderimix (som ovenfor)
Limeblade 
Karrypulver 

Nudler 

- - - - - - - - - -
I alt, hovedemne
I alt, tilbehør

I alt
Mængde

-
2 ps
1 blok
1 brev
-
-

3 pk

- - -
Våd vægt [g]

975
1010
200
40
-
-

750

- - -
2225
750

2975
Tørret vægt [g]

335
100
200
40
2
2

750

- - -
697
750

1429
kCal

1164
450
1768
70
-
7

2295

- - -
3459
2295

5754
Picture

Forberedelser hjemmefra:
- Kødet skæres i tern, steges og tørres. 
- Grønsagerne spredes ud på bageplader og tørres.
- Alle ingredienser pakkes separat.  Husk salt.

Tilberedning:
- Kød og grøntsager opblødes i madtermokanden senest fra frokost af. 
- Kokosfedt-blokken smeltes i gryden hvori karry og lime-krydderimix'et svitses af. 
- Det opblødte kød og grøntsager tilsættes sammen med limebladene og det hele koges op. Hvis brændstoføkonomien og sulten tillader det, har retten bedst af at simre nogle minutter. Ellers nøjes med at stille gryden i pot cozy'en. 

- Til nudler skal der koges rigeligt med vand op. Bemærk at det fylder en del at lave nudler og at det nok skal bides over i to omgange. Tilsæt nudler og still i pot-cozy. Efter to minutter hældes vandet fra (hvis muligt opsamles første omgangs overskud til næste omgang). 

Kommentarer:
- Nudler fylder meget, både i oppakningen og under tilberedningen, men er en god afveksling fra ris, kartoffelmos, pasta og couscous. 
- Denne ret var ikke stærk! Hvis det ønskes, skal der enten tages chili med separat eller karrypulveret skal byttes ud med en karrypasta.

Powered by Create your own unique website with customizable templates.
  • Blog
  • Turberetninger
    • Sylarna, MAR '19
    • Svalbard På Langs, 2016
    • Jotunheim (Randoneé), APR '15
    • Hardangervidda, feb. '15
    • Jostedalsbreen (Gletcherkursus), aug. '14
    • Børgefjell, jan. '14
    • Jotunheim, feb. '13
    • Hardangervidda, feb. '12
    • Rondane, feb. '11
    • Hedmarksvidda, Vinteren '10
  • FROST-Guiden
    • Grej Tips
    • Lejrrutiner
    • Pakkelister
    • Kogebogen >
      • Tørring af Madvarer
      • Tips til Fjeldkøkkenet
      • Opskrifter: Aftensmad >
        • Boller i Karry
        • Fyningsgryde
        • Gustavs Chili Con Carne
        • Indisk Couscous Gryde
        • Lamme Gullash
        • Mørbradgryden
        • Nem Chili Con Carne
        • Pasta Bolognese
        • Pølseret
        • Risotto
        • Svinet Frikassé
        • Thai Grøn Karry
        • Thai Lime Gryde
      • Opskrifter: Snacks >
        • Müslibarer
  • Teamet
    • Kontakt os