Fygningsgryde (Opkaldt efter vejret da den blev serveret)
Ingredienser
Oksekød i tern vendt i paprika Knoldselleri Squash Forårsløg Chorizo Tomatpasta Soltørrede tomater Basmati ris - - - - - - - - - - I alt, hovedemne I alt, tilbehør I alt |
Mængde
- 1/2 knold 1 stk 2 bndt 2 stk 1 ds, lille 1 ps - - - - |
|
Forberedelser hjemmefra:
- Kødet skæres i tern, vendes i Edelsüss paprika (dækkes helt), steges og tørres.
- Grøntsager skæres i tern og tørres.
- Chorizo skæres i tynde skiver.
- Alle ovenstående ingredienser pakkes separat.
- Øvrige ingredienser måles evt af og pakkes separat. Husk salt i risene.
Tilberedning:
- Tørret kød og grønsager opblødes i madtermokanden fra omkring frokost af. Hvis der er pladsproblemer i madtermokanden er det vigtigste kødet efterfulgt af knoldselleri og til sidst de resterende grøntsager.
- Vand til ris koges op, ris og salt tilsættes, koges op, tages af og gryden placeres i pot-cozy indtil servering (færdige efter ca. 15 min).
- De opblødte ingredienser overføres til en gryde (med yderligere et par dl vand hvis madtermokanden ikke er så stor).
- Chorizo, soltørrede tomater og paste tilsættes.
- Kog op og lad simre i mindst 5 min (eller til risen er færdig).
- Kødet skæres i tern, vendes i Edelsüss paprika (dækkes helt), steges og tørres.
- Grøntsager skæres i tern og tørres.
- Chorizo skæres i tynde skiver.
- Alle ovenstående ingredienser pakkes separat.
- Øvrige ingredienser måles evt af og pakkes separat. Husk salt i risene.
Tilberedning:
- Tørret kød og grønsager opblødes i madtermokanden fra omkring frokost af. Hvis der er pladsproblemer i madtermokanden er det vigtigste kødet efterfulgt af knoldselleri og til sidst de resterende grøntsager.
- Vand til ris koges op, ris og salt tilsættes, koges op, tages af og gryden placeres i pot-cozy indtil servering (færdige efter ca. 15 min).
- De opblødte ingredienser overføres til en gryde (med yderligere et par dl vand hvis madtermokanden ikke er så stor).
- Chorizo, soltørrede tomater og paste tilsættes.
- Kog op og lad simre i mindst 5 min (eller til risen er færdig).