FROSTBIDT
  • Blog
  • Turberetninger
    • Sylarna, MAR '19
    • Svalbard På Langs, 2016
    • Jotunheim (Randoneé), APR '15
    • Hardangervidda, feb. '15
    • Jostedalsbreen (Gletcherkursus), aug. '14
    • Børgefjell, jan. '14
    • Jotunheim, feb. '13
    • Hardangervidda, feb. '12
    • Rondane, feb. '11
    • Hedmarksvidda, Vinteren '10
  • FROST-Guiden
    • Grej Tips
    • Lejrrutiner
    • Pakkelister
    • Kogebogen >
      • Tørring af Madvarer
      • Tips til Fjeldkøkkenet
      • Opskrifter: Aftensmad >
        • Boller i Karry
        • Fyningsgryde
        • Gustavs Chili Con Carne
        • Indisk Couscous Gryde
        • Lamme Gullash
        • Mørbradgryden
        • Nem Chili Con Carne
        • Pasta Bolognese
        • Pølseret
        • Risotto
        • Svinet Frikassé
        • Thai Grøn Karry
        • Thai Lime Gryde
      • Opskrifter: Snacks >
        • Müslibarer
  • Teamet
    • Kontakt os

Fygningsgryde (Opkaldt efter vejret da den blev serveret)


Ingredienser

Oksekød i tern vendt i paprika
Knoldselleri
Squash
Forårsløg
Chorizo 
Tomatpasta
Soltørrede tomater

Basmati ris

- - - - - - - - - -
I alt, hovedemne
I alt, tilbehør

I alt
Mængde

-

1/2 knold
1 stk
2 bndt
2 stk
1 ds, lille
1 ps

-

- - -
Våd vægt [g]

1200
460
190
220
125
93
50

625

- - -
2338
625

2963
Tør vægt [g]

365
75
8
20
125
93
50

625

- - -
736
625

1361
kCal

2570

157
30
73
400
91
142

2277

- - -
3463
2277

5740


Forberedelser hjemmefra:
- Kødet skæres i tern, vendes i Edelsüss paprika (dækkes helt), steges og tørres. 

- Grøntsager skæres i tern og tørres.
- Chorizo skæres i tynde skiver.
- Alle ovenstående ingredienser pakkes separat. 
- Øvrige ingredienser måles evt af og pakkes separat. Husk salt i risene.

Tilberedning:
- Tørret kød og grønsager opblødes i madtermokanden fra omkring frokost af. Hvis der er pladsproblemer i madtermokanden er det vigtigste kødet efterfulgt af knoldselleri og til sidst de resterende grøntsager.
- Vand til ris koges op, ris og salt tilsættes, koges op, tages af og gryden placeres i pot-cozy indtil servering (færdige efter ca. 15 min).
- De opblødte ingredienser overføres til en gryde (med yderligere et par dl vand hvis madtermokanden ikke er så stor). 
- Chorizo, soltørrede tomater og paste tilsættes. 
- Kog op og lad simre i mindst 5 min (eller til risen er færdig).

Powered by Create your own unique website with customizable templates.
  • Blog
  • Turberetninger
    • Sylarna, MAR '19
    • Svalbard På Langs, 2016
    • Jotunheim (Randoneé), APR '15
    • Hardangervidda, feb. '15
    • Jostedalsbreen (Gletcherkursus), aug. '14
    • Børgefjell, jan. '14
    • Jotunheim, feb. '13
    • Hardangervidda, feb. '12
    • Rondane, feb. '11
    • Hedmarksvidda, Vinteren '10
  • FROST-Guiden
    • Grej Tips
    • Lejrrutiner
    • Pakkelister
    • Kogebogen >
      • Tørring af Madvarer
      • Tips til Fjeldkøkkenet
      • Opskrifter: Aftensmad >
        • Boller i Karry
        • Fyningsgryde
        • Gustavs Chili Con Carne
        • Indisk Couscous Gryde
        • Lamme Gullash
        • Mørbradgryden
        • Nem Chili Con Carne
        • Pasta Bolognese
        • Pølseret
        • Risotto
        • Svinet Frikassé
        • Thai Grøn Karry
        • Thai Lime Gryde
      • Opskrifter: Snacks >
        • Müslibarer
  • Teamet
    • Kontakt os