Tilberedning i Pot-Cozy
Vi har overordentlig gode erfaringer med at medbringe en såkaldt Pot-cozy til vores gryder og bruge denne i madlavningen. Pot-cozy'en er en slags tehætte som gryden kan sættes ned i, så maden tilberedes efter god gammeldags "hø-kasse"-metode (som f.eks. risengrød). Maden koges op og gryden sættes i den isolerende beholder og står og trækker, fremfor at man koger løs på den. Denne metode nedsætter brændstofforbruget dramatisk! Det er desuden muligt at tilberede ris uden at brænde dem på ved hjælp af denne metode. Det kan ellers være lidt af en udfordring i det tyndbundede friluftskogegrej. Man kan selvfølgelig også vælge at placere gryden i en damptæt, varmebestandig pose og placere denne i sin sovepose. Vi har dog ikke nerverne til at forsøge os med dette, og foretrækker pot-cozy'ens relativt beskedne vægt fremfor at spille hasard med damp og værre endnu, mad, i soveposen. Man kan starte med at lave sine egne pot-cozys selv af et gammelt liggeunderlag og noget sølvpapir. Det er også muligt at købe dem færdiglavet ud af f.eks. Reflectix. Husk forresten altid at opvarme en hjemmetørret ret til kogepunktet inden den stilles i pot-cozy'en - hvis man vil gerne være sikker på at alle eventuelle bakterier er slået ihjel... |
Herover et par af vores hjemmelavede pot-cozys. Øverste en lavet af et eksotisk varmereflekterende materiale og nederst en ud af liggeunderlag.
|
Freezer Bag Cooking
Hvis man tænker over det hjemmefra, er det muligt at sammensætte hjemmetørrede retter, som kan rehydreres kun med kogende vand a la frysetørrede retter. Der er et koncept der omtales som Freezer Bag Cooking, hvor den tørrede ret tilberedes med kogende vand i en plasticpose og trækker, hvorved man slipper for at skulle rense en gryde. Sørg for at bruge plasticposer, der kan tåle temperaturen og ikke frigiver for mange ubehageligheder (f.eks. PP eller HDPE).
Hvis man tænker over det hjemmefra, er det muligt at sammensætte hjemmetørrede retter, som kan rehydreres kun med kogende vand a la frysetørrede retter. Der er et koncept der omtales som Freezer Bag Cooking, hvor den tørrede ret tilberedes med kogende vand i en plasticpose og trækker, hvorved man slipper for at skulle rense en gryde. Sørg for at bruge plasticposer, der kan tåle temperaturen og ikke frigiver for mange ubehageligheder (f.eks. PP eller HDPE).
Nemme løsninger
Andre tips
|