FROSTBIDT
  • Blog
  • Turberetninger
    • Sylarna, MAR '19
    • Svalbard På Langs, 2016
    • Jotunheim (Randoneé), APR '15
    • Hardangervidda, feb. '15
    • Jostedalsbreen (Gletcherkursus), aug. '14
    • Børgefjell, jan. '14
    • Jotunheim, feb. '13
    • Hardangervidda, feb. '12
    • Rondane, feb. '11
    • Hedmarksvidda, Vinteren '10
  • FROST-Guiden
    • Grej Tips
    • Lejrrutiner
    • Pakkelister
    • Kogebogen >
      • Tørring af Madvarer
      • Tips til Fjeldkøkkenet
      • Opskrifter: Aftensmad >
        • Boller i Karry
        • Fyningsgryde
        • Gustavs Chili Con Carne
        • Indisk Couscous Gryde
        • Lamme Gullash
        • Mørbradgryden
        • Nem Chili Con Carne
        • Pasta Bolognese
        • Pølseret
        • Risotto
        • Svinet Frikassé
        • Thai Grøn Karry
        • Thai Lime Gryde
      • Opskrifter: Snacks >
        • Müslibarer
  • Teamet
    • Kontakt os

Grejnørderi

23/1/2016

1 Comment

 
VI er nu efterhånden så langt i vores forberedelser op til turen at vi begynder at kigge nærmere på de små detaljer. Så da det sneede forleden kom vi i tanker om at vi hellere måtte se om vores telte egentlig stadig var intakte, eller om de var blevet spist af musene i kælderen i løbet af sommeren. Til stor morskab for egendommens øvrige beboere, slog vi derfor begge telte op i Jakobs baggård og gennemgik dem for rifter, huller og øvrige fejl og mangler. Der var nu ikke så meget at komme efter, men vi blev til gengæld mindet om nogle af de detaljer ved teltene, som har irriteret os på tidligere ture. Detaljer som egentlig kan forbedres og derfor blev symaskinen fundet frem og Jakob fik lejlighed til at brillere med sine mad symaskine-skills! Således råder vi nu over to særligt customizede ekspeditionstelte af aller fineste karat.
Skulle du dele vores interesse for at optimere dit telt til vinterbrug, kan vi anbefale følgende forbedringer:
  • Sæt større handskevenlige stropper i alt du skal betjene med hænderne.
    • Lynlåsskydere
    • Webbingstrammere (så du kan løsne dem igen)
  • Sæt en ekstra skyder ind i lynlåsene i døren, så man kan lyne ned oppefra og skabe lidt bedre ventilation når man laver mad i et ellers lukket telt.
  • Sæt en ekstra lang kraftig(!) strop i fodenden af yderteltet, så du kan sikre teltet med et sneanker eller en ski, før du slår det op i kraftig vind.
  • Fjern myggenettet i ventilationsåbningerne i inderteltet (der samler sig fygesne, som kun kan komme ud ved at man lukker det ind i inderteltet). Det er fint at lade øvrigt myggenet sidde, men man kan egentlig godt fjerne det hele. Nej, der er ikke nogen myg om vinteren.
1 Comment
Evan Stafford link
22/9/2021 17:35:21

Hi nice reading yyour post

Reply



Leave a Reply.

    Lad os høre fra dig

    Vi vil løbende smide lidt nyheder op her på siden omkring vores gøren og laden. Har du et spørgsmål eller kommentar til tur- planlægning eller grej så stil det endelig her, så vil vi svare så godt som muligt.

    Arkiv

    August 2019
    July 2019
    May 2016
    April 2016
    March 2016
    February 2016
    January 2016
    December 2015
    November 2015
    September 2015
    July 2015
    February 2015
    September 2014
    May 2014
    November 2013

    Kategorier

    All
    Svalbard

    RSS Feed

Powered by Create your own unique website with customizable templates.
  • Blog
  • Turberetninger
    • Sylarna, MAR '19
    • Svalbard På Langs, 2016
    • Jotunheim (Randoneé), APR '15
    • Hardangervidda, feb. '15
    • Jostedalsbreen (Gletcherkursus), aug. '14
    • Børgefjell, jan. '14
    • Jotunheim, feb. '13
    • Hardangervidda, feb. '12
    • Rondane, feb. '11
    • Hedmarksvidda, Vinteren '10
  • FROST-Guiden
    • Grej Tips
    • Lejrrutiner
    • Pakkelister
    • Kogebogen >
      • Tørring af Madvarer
      • Tips til Fjeldkøkkenet
      • Opskrifter: Aftensmad >
        • Boller i Karry
        • Fyningsgryde
        • Gustavs Chili Con Carne
        • Indisk Couscous Gryde
        • Lamme Gullash
        • Mørbradgryden
        • Nem Chili Con Carne
        • Pasta Bolognese
        • Pølseret
        • Risotto
        • Svinet Frikassé
        • Thai Grøn Karry
        • Thai Lime Gryde
      • Opskrifter: Snacks >
        • Müslibarer
  • Teamet
    • Kontakt os